Insikt

Surfade av en slump in på en sida med snygga virkade/stickade saker och bestämde mig i samma stund för att skaffa en "riktig" hobby... Skulle bara klicka mig vidare till en mönstersida när jag istället hamnade hos Sivletto, och därifrån vidare till andra sidor med diverse mer eller mindre obskyra psychobillyband. Efter några timmars musiklyssnande, och en hopknåpad önskelista att plocka fram när lönen trillar in, är det väl bara att inse att jag redan har en alldeles förträfflig hobby. Finns ingen anledning att ge sig i kast med trassliga nystan och kryptiska diagram så länge det finns 7:or att vända.

Förresten L, varför byta bil när vi kan måla pinstripes på den vi har?

Peek-a-boo!

Överraskade mig själv idag - guldfiskminne är inte alltid av ondo. När jag kom hem från jobbet hittade jag mitt första nummer av nystartade Språktidningen i brevlådan. Läste om den för någon tid sedan och tecknade i samma veva en provprenumeration på två nummer. Nu har dock kvällen varit fylld av kulturella måsten (som att se fyra avsnitt i rad av My Name is Earl) och en snabb genombläddring är allt jag hunnit med. Såg dock direkt ett korsord som kräver sin lösning innan det är läggdags. Nepalesiskt teckenspråk, Agneta Horn (kändis i nordist-kretsar), jiddisch och (givetvis) språkfrågor är några ämnen som tas upp denna gång. Hoppas att den populära framtoningen, med en jovialisk Fredrik Lindström på omslaget, ger tidningen bättre livskraft än vad den ambitiösa omstarten av snygga litteraturmagasinet BLM hade.

"I wish my lawn was emo so it would cut itself."

I bilen på väg hem från Sundsvall trillade vi över P3 Star och något av det mest roande som sänts i kanalen på månader. Programmet försökte reda ut begreppet emo, och det gottaste partiet börjar 19 minuter in i programmet. Det är ganska pinsamt, mycket förvirrat och väldigt underhållande. Kidsen gör i alla fall sitt bästa för att förklara vad de står för.

En tripp till södern

Imorgon blir det road trip. Bor man norr om Dalälven finns det inget konstigt i att åka närmare 60 mil tur och retur för att fördriva en söndag på IKEA.

image42image43image44

Foto: Privat


Nygammalt

Idag damp helgens skivbeställning ned i brevlådan. Fyllde (som oftast) på med musik som har några år på nacken när CDON hade en tillfällig rea.




För tillfället är det dock purfärska The Historical Conquests of Josh Ritter som snurrar i spelaren. Nu slår det dig förstås att det var länge sedan du såg någon video från föregående skiva, The Animal Years - så varsågod och tralla med till finfina "Lillian, Egypt".



Klassiker



Väntar på en skivbeställning och lägger upp en video till mig själv så länge. =) För er som invaggats i tron att det inte fanns någon musik innan Idol började sändas...slut edra ögon och lyss till Baphomet's Throne!

"The earth doesn't have a face, stupid. You're thinking about the moon!"

image30

Foto: Damian, via Faces in Places


Du har säkert också sett frukostmackan stirra tillbaka på dig med sina gurkögon, eller mött bilar med lysande ögon och hotfulla grin på den kromade tandraden. Tydligen är det helt normalt att se ansikten lite varstans - poängen är att dokumentera dem! Faces in Places samlar Flickr-bilder på temat, och ett besök rekommenderas för att få se såväl förnöjda rivjärn som sorgsna tvättställ.

Med tanke på hur ivrigt det fotograferas i bekantskapskretsen borde väl detta vara en passande utmaning? Själv kan jag känna mig iakttagen av allt ifrån högtalarmembran till brunnslock, men kvällens hastigt framgrävda bidrag får bli en banankartong med buskiga ögonbryn som står och förskräcks över röran i klädkammaren.


image31

Foto: Privat



RSS 2.0