Ordningen återställd

image28

Make A Word

Lagom till helgen meddelade V att ribban höjts rejält i Snood: 6801 poäng är numera gränsen för att slippa skämmas. Tycker man att Snood börjar ta för mycket av ens tid kan kanske ordspelet Make A Word vara lämpligare... Varje parti är två minuter långt och går ut på att skapa så många (engelska) ord som möjligt av ett antal givna bokstäver. Efter ett par föga imponerande ordspelsomgångar tänker jag dock viga eftermiddagen åt de förstnämnda pålitliga pastellbollarna.

När katten är borta...

Första dagen på nygamla jobbet. Helt andra arbetsuppgifter än tidigare, och inget mer tre-skift på länge. Ännu har de inte lyckats skaka fram någon arbetsplats åt mig, men eftersom högste chefen var på tjänsteresa blev jag kommenderad till hans kontor. Det är få i huset som vet om att jag fått ett nytt uppdrag, och jag fick en del fundersamma blickar av dem som passerade i korridoren. =)

Dagens ord: Processfisk. Satt i möte hela förmiddagen, men efter att en deltagare yppat det lustiga ordet blev jag på så gott humör att jag glömde lyssna på resten av utläggningen. En vacker dag kanske jag förklarar vad det innebär, men tills vidare kan ni suga på karamellen prooocessfiiiisk. Blir man inte glad så säg?

Nästan alla hade kul

image31

Foto: Privat


Har haft finfolket+hund på besök, och eftersom ingen av oss vet hur man umgås vuxet (halva sällskapet har tex ännu inte lärt sig dricka kaffe) blev det snart Wii-spelande! Riktigt roligt att spela när man är några stycken och det var bara rara Dolly som inte fattade tjusningen. Efter att ha stått framför TV:n en stund och vänd mot sin matte funderat på vad det var denna låtsades kasta iväg (i Wii-bowling) hittade hon så småningom ett lugnt hörn bakom soffan där hon kunde ligga och betrakta spektaklet. Givetvis finns det även bilder på vad de tossiga människorna gjorde, men ni som är berörda vet var ni hittar dem. =)

Frestad

image30Tog en sväng ned på stan för att kolla in höstnyheter på inredningsfronten. Hade hoppats kunna bjuda på ett inlägg om en viss lampa jag läst om, men den verkar inte ha hittat till butiken ännu.

Hade alltså inga intentioner att göra vidlyftiga affärer, men plockade i alla fall på mig en höstigt brun löpare som skulle få den turkosa lotuslyktan på köksbordet att känna sig mer hemmastadd. Efter ett besök i blomsterhandeln sprack dock planerna på nitisk färgmatchning - var helt enkelt tvungen att adoptera plantan på bilden. Tyvärr är det inte en ätlig variant, så jag vet inte hur lämpligt det egentligen är att den står på köksbordet och lockar till provsmakning...

Inne i en lampbutik fick jag sedan för övrigt en föraning om hur det skulle bli om jag vore förälder: Mitt i det kontemplativa lampskådandet hördes plötsligt en uppgiven liten pojke ropa ut sin ångestfyllda anklagelse: "Men har ni glömt Sagolika Ting?! Ni har ju fastnat här!!!". Vet inte om familjen hann besöka leksaksaffären han ville till - jag lämnade butiken före dem.





Foto: Privat



Ett billigt lik

Efter ett rent skambud på mitt kadaver var det med viss tvekan jag gav mig i kast med nästa nät-test. Syftet denna gång var att få ett mått på hur norrländsk man är. Mitt resultat på 83 procent känns som en acceptabel nivå. Av resterande procent tillfaller nog i så fall största delen Norge. Det är ett tag sedan jag tittade till landet men kanske kan några väl valda bilder från Tysfjorden övertyga L om hur skoj det skulle vara att sticka iväg och fota späckhuggare i höst. Längtar mörker, kyla och tält!

Var förvarar du din kk?

image27

Foto: Privat


Den här skylten pryder en dörr på mitt företags huvudkontor. Har sett den tidigare när jag tassat runt där men vågade inte heller vid det här besöket glänta på dörren... Bör kanske förtydliga att vi talar om ett företag som, åtminstone internt, är känt för att reducera namn och uttryck till initialförkortningar, snarare än för att vara humoristiskt. Några icke-ekivoka förslag på vad skrubben med skylten kan innehålla?

RSS 2.0